Mogens Pfeiffer

Mogens Pfeiffer

Overlæge, lektor og Ph.d.

Mogens Pfeiffer er uddannet læge i 1988, er overlæge på Reumatologisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital. Han er lektor på Aarhus Universitet og har herudover forfattet adskillige videnskabelige artikler og lærebogskapitler. 

Han vandt prisen for ”Årets underviser” i 2015 med begrundelserne »høj faglighed«, »gode formidlingsevner« og »et godt glimt i øjet«, hvilket bekræfter, at Pfeiffers metoder virker, og at han når ud til sine lyttere. 

Manden med 27 års erfaring som læge i specialet reumatologi, altså gigtsygdomme, brænder for sit arbejde både som læge og underviser. 

Med sit entertainer-gen, værdifulde budskaber og det meningsfulde i at viderebringe viden, elsker han at undervise, og han griber det an med mindsettet »Everything is hard until it’s easy,«. 

Han overdrager viden med udgangspunkt i at fange lytteren, hvor denne er, og hvor det giver mening for vedkommende. Ifølge Mogens er recepten på den gode undervisning at starte med noget folk kender, og herfra bygge ovenpå med fokus på at gøre stoffet levende med rigelig humor jævnt fordelt. 

Han er desuden meget begejstret for vekselvirkningen mellem sit kliniske arbejde med patienterne, formidling af sin viden og erfaring i undervisningssituationen samt forskningsdelen.